Huisartsenpraktijk “de Noot” – Huisartsenpraktijk 'de Noot' – Nootdorp
Hagelaan 1 2631BV Nootdorp
Header afbeelding

Huisartsenpraktijk “de Noot”

Adres:

Huisartsenpraktijk de Noot
Hagelaan 1

2631 BV Nootdorp

SPOEDNUMMER: 015-3108845
fax: 015-3105547

www.huisartsenpraktijkdenoot.nl

 

Telefoonnummers

P.J.A. Bucx 015-3108275
M.J.G. Soen-v.Rooij 015-3105545
A.R.M.v.Rijckevorsel 015-3105545
I.S Hartog-Lucas  AE van Rookhuijzen  015-3100084
Fax 015-3105547
Spoednummer 015-3108845
Huisartsenpost 015-2511930

 

Praktijktijden

De praktijk is op werkdagen geopend van:

08.00 – 12.30 uur
13.30 – 17.00 uur 

Praktijk Bucx gesloten: iedere Woensdag vanaf 12.00 uur.

In de middagpauze (12.30 – 13.30) kunt u ons voor dringende gevallen bereiken op ons spoednummer: 015 3108845

buiten kantooruren:  015- 2511930.

 

 

Huisartsenpost

Voor de avond-, nacht- en weekenddiensten kunt u terecht bij de huisartsenpost in Delft. Dit is uitsluitend voor zaken die niet tot de volgende werkdag kunnen wachtenDe huisartsenpost werkt uitsluitend volgens afspraak. Zorg dat u uw gegevens bij de hand heeft alvorens u belt. Volgens richtlijnen van de overheid is de post verplicht de telefoongesprekken op te nemen.

De huisartsenpost bevindt zich in de spoedpost. Deze bevindt zich  aan de linkerkant in het gebouw van het Reinier de Graafziekenhuis te Delft. De dienstapotheek zit ook in het Reinier de Graafziekenhuis, bereikbaar via de hoofdingang. 

Telefoonnummer: 015- 2511930.

Adres: Reinier de Graafweg 3a, 2625AD Delft. 

Meer info zie: www.huisartsenpostdelft.nl

Spreekuur

Het spreekuur is uitsluitend volgens afspraak. Afspraken kunnen alleen ‘s morgens tussen 08.00 en 10.30 uur worden gemaakt. (voor spoedgevallen wordt natuurlijk een uitzondering gemaakt). De hiervoor speciaal opgeleide assistente zal altijd kort informeren naar de reden van de afspraak. Dit om in te schatten of 15 minuten voldoende is en of er wellicht toch sprake is van enige spoed. 

Telefonisch spreekuur

Voor alle praktijken is er een telefonisch spreekuur tussen 13.30 en 14.00 uur voor uitslagen en korte vragen. Voor dr. Bucx niet op  woensdag. 

Huisbezoek

Aanvragen voor huisbezoek graag tussen 08.00 en 10.30u. Voor spoedgevallen wordt natuurlijk een uitzondering gemaakt. De assistente zal altijd vragen naar de reden van een huisbezoek. De dokter zal hiermee dan rekening kunnen houden bij de planning van de visites.

Herhaal-recepten

DIGITAAL: Dit kan 24u per dag via de Pharmeon app (aanmelden kan op www.uwzorgonline.nl)

TELEFOON: Wij hebben een keuze-menu daar kunt u de keuze maken voor herhaalrecepten. Hier kan u inspreken wat u nodig heeft.  Indien besteld  voor 10.30 uur, kunt u de medicijnen dezelfde dag na 15.30 uur bij uw Apotheek afhalen. Recepten ingesproken na 10.30 uur kunnen pas de volgende dag na 10.30 uur afgehaald worden.

Praktijk-assistentie

De praktijk-assistentes en de  praktijkverpleegkundige/praktijkondersteuner zijn een belangrijke schakel tussen u en uw huisarts. Bij hen kunt u met veel praktische vragen terecht.

Daarnaast voor:

 • Verbinden van wonden
 • Tapen van enkels
 • Verwijderen van hechtingen
 • Uitspuiten van oren
 • Het geven van injecties
 • Informatiefolders
 • Wrattenbehandeling
 • Bloeddruk meting
 • Controle van urine
 • Uitstrijkjes voor het bevolkingsonderzoek
 • Diabetes controles
 • Astma en COPD controle
 • Longfunctie onderzoek

Voor 10.30 uur kunt u bellen om bij hen een afspraak maken. We willen u verzoeken na 10.30 uur uitsluitend voor spoedgevallen bellen.

Nieuwe patiënten

Momenteel zijn wij gesloten voor nieuwe inschrijvingen.

Mochten we weer open zijn dan kunt U  zich via de website inschrijven. Bij uw 1e bezoek dient u zich met een geldig ID te legitimeren. In verband met de nieuwe zorgverzekeringswet is het van belang dat wij uw verzekeringsgegevens hebben. Wilt u ook uw vorige huisarts informeren, zodat uw medisch dossier spoedig kan worden uitgewisseld 

Vertrekkende patiënten

Vertrekt u uit de praktijk, laat dit dan aan ons weten, zodat uw uw dossier klaar kunnen maken voor overdracht aan de nieuwe huisarts.

Wet persoonsregistratie

Uw medisch dossier wordt bijgehouden in een computersysteem. Voor de waarnemende artsen wordt dit opengesteld tijdens de avond- en weekenddiensten en de vakanties. Zij kunnen dan over alle benodigde informatie beschikken.

Uitwisseling patiëntengegevens

Onze praktijk is aangesloten op het Landelijk Schakelpunt (LSP). Het  LSP is een soort verkeerstoren die de uitwisseling van patiëntinformatie regelt tussen zorginstellingen. Via het LSP kunnen zorgverleners veilig en snel actuele informatie opvragen uit computers van andere zorgverleners. Het LSP is ontwikkeld om het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) mogelijk te kunnen maken. Het EPD moet er voor zorgen dat belangrijke medische informatie van u ook bij andere behandelaars in te zien is.

Met de aansluiting van onze praktijk aan het LSP is de volgende informatie uit uw dossier ter inzage van andere zorgverleners: een overzicht van uw actuele ziekten, de actuele medicatielijst, recente (bloed)onderzoeken en een samenvatting van de contacten met de praktijk van de afgelopen 4 maanden  of de laatste  6 contacten. Het LSP bewaart de gegevens van patiënten niet. De zorgverlener kan de gegevens opvragen uit dossiers elders in het land. Daarmee blijft de verantwoordelijkheid voor de gegevens bij de zorgverlener die ze heeft ingevoerd.

De informatie in patiëntendossiers is vertrouwelijk. De zorgverlener moet een geldige reden hebben om uw gegevens op te vragen. En alleen zorgverleners met een elektronisch paspoort kunnen het dossier via het LSP raadplegen. Het LSP legt vast wie wanneer welke informatie heeft ingezien. Zo kan ook achteraf controle plaatsvinden of de inzage rechtmatig was en eventueel misbruik worden gestraft. Via VOLGUWZORG.nl kunt u zelf inzien door wie en wanneer medische gegevens zijn uitgewisseld. 

Uw dossier wordt pas opengesteld nadat u toestemming heeft gegeven. Dat kan bij de huisarts maar ook via de website  http://www.ikgeeftoestemming.nl. Hiervoor heeft u wel een DigiD nodig. Als u niet wilt dat uw gegevens op deze manier kunnen worden uitgewisseld, dan kunt u dat ook via deze website aangeven. Na het maken van bezwaar zijn uw gegevens niet in te zien door andere zorgverleners. U kunt ook voor afzonderlijke problemen die u met de huisarts bespreekt, aangeven dat deze niet uitgewisseld mogen worden. De huisarts zal hier niet naar vragen, u moet daarvoor zelf het initiatief nemen tijdens (of na) een consult.

Uw Privacy

De praktijk doet mee met een langlopend onderzoek van de Erasmus universiteit Rotterdam. Het kan dat er gegevens uit een consult gebruikt worden. Belangrijk om de weten is dat dit uitsluitend anonieme gegevens zijn.  Ook zijn deze niet achteraf traceerbaar. Mocht u hier bezwaar tegen hebben dan kunt u dat kenbaar maken bij uw huisarts of de assistente.